Den har jag själv levt med i tills jag var 46 år då togs min livmoder bort, då upptäcktes all helvete jag fått gått igenom i hela mitt liv.

Så många gånger som jag suttit på akuten med värk i min mage, eller alla gånger om nätterna som jag låg i fosterställning och skakade av smärta..
1 vecka i månaden fick jag må skapligt bra…

När började min endometrios?
Första gångerna var jag bara typ 16-17 år, jag minns smärtan jag hade i magen. Det var som kramp i livmodern, hur jag låg i fosterställning och skakade av smärta.

Men det värsta var när jag skulle ha sex, jag vet hur det känns när en mans penis ska komma o det ska bli skönt men när det gör så ont att jag kunde associera till känslan att det var en kniv med taggar på som kom in och när han väl kom in så kändes det som han sprättade upp mig med sin penis!!

Jag vet hur det känns att ha smärta vid sex och samlag.

Jag vet hur det känns att komma gång efter gång till kvinnokliniken gråtande av smärta och få gå hem med svaret det finns inget fel på dig.

Jag vet hur det känns att ha en hjärna som signalerar: det gör det gör ont innan det ens gör ont.

JAG VET FÖR JAG HAR VARIT DÄR….I KLORNA PÅ EN OFÖRSTÅENDE SJUKVÅRD, MED EN DOLD KVINNOSJUKDOM

När jag fick utlåtandet efter min operation av min livmoder var diagnosen: endometrios

Då googlade jag, jag visste inte ens vad det var för sjukdom. När jag läste om den då grät jag massor, jag fick svar på varför jag gått i smärtor i 30 år!!

Jag är så tacksam för att jag fick mina söner i tidig ålder för jag kanske tom var steril med tanke på att jag hade min endometrios i just livmodern. Samtidigt så vet jag idag att kvinnor med denna sjukdom kan ha svårt att få barn vart den än har slagit till.

Att ha endometrios är att leva i ett helvete för många kvinnor, men jag är 100% säker på att hade detta varit en manlig sjukdom då hade lösningen funnits för länge sedan hur man ska hantera den.

Det här är en bakgrund jag har,med den bakgrunden så kan jag idag förstå andra kvinnors smärta, jag har många lösningar på hur dessa kvinnor ska kunna ha sex.

Men jag måste få träffa dem, och kvinnorna måste förstå att det tar tid att få en hjärna att lära sig att det ska njutas istället för att det ska smärtas..

Jag har suttit med flera unga kvinnor som har sådan svår endometrios mot vad jag hade att det är helt otroligt att vi inte ens pratar öppet om den.
Men som vanligt..tyvärr så länge det är en kvinnosjukdom så är det inte någon hög prioritet att forska på den.

Men jag finns och jag för dessa kvinnors talan och jag är inte ensam om att kämpa för kvinnornas rätt att känna lust, hitta sin lust och vara en stolt sexuell kvinna..

Detta är endometrios

Och idag ger jag min blogg för den